5 козметични тенденции през 2021

2021-04-19 16:07:46
5 козметични тенденции през 2021
5 / 5 (1 гласа)

Годината навлиза в своята втора четвърт и вече ясно се очертаха трендовете, с които трябва да се съобразяваме. Решихме да ги споделим с вас, с което да ви помогнем да се ориентирате в смелия нов свят на козметиката.

Домашните процедури

През 2020-та поради затварянето на козметичните салони имаше нечуван бум на „САМОусъвършенстването“ – САМОобезкосмяване, САМОбоядисване и САМОмаскиране (говорим за козметични маски). Тази тенденция се запази и се оказва, че дори и след отварянето на салоните част от дамите нямат намерение да се връщат там. Миналата година ни е показала, че сме си САМОдостатъчни и можем да се справяме сами с някои недотам приятни задачки. За кои услуги предпочитате собствените си козметични услуги пред професионалните?Заместители на Хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина губи позиции като суперсила в света на естествените добавки. Нови млади и напористи продукти пробиват път, сред които разни Мегагъби и Бакучиол. Но най-добре се котира Полиглутамичната киселина – мощен овлажнител, който според някои данни е способен да задържи до 4 пъти повече влажност от Хиалуроновата киселина.

Нашето мнение е, че в повечето случаи всичко ново е добре замаскирано старо и цялата тази нова мания е по-скоро маркетингов трик. Ако сте сред тези, които преследват най-новите тенденции, с интерес бихме изслушали вашите впечатления.
За останалите препоръчваме продуктите с утвърдилата се във времето Хиалуронова киселина. Там няма как да сгрешите :)
Култ към инфлуенсърите

Този тренд вече продължава с години, но очевидно скоро няма да стихне, така че намира място в нашата класация. Дамите продължават да се влияят от съветите на своите „идоли“ в социалните мрежи, като пренебрегват факта, че в повечето случаи става въпрос за обикновена реклама, а не за чистосърдечна препоръка. Ние пък препоръчваме да живеете с широко отворени очи, знаейки че инфлуенсърите са подвижни реклами. Ако искате истински съвет, допитайте се до своите приятелки. Те със сигурност не получават пари, за да ви препоръчат конкретен продукт.

Ако намерите за удачно наречете ни скучни, но няма да ви представим новите продуктови линии на Джей Ло, Риана или Селена Гомез...
Биотех

Ако още не сте чували за Биотех, радваме се, че именно от нас ще научите за нещо наистина голямо, което ще заеме сериозни позиции в бъдещето на козметиката. Биотех-козметиката включва в себе си съставките, извлечени по лабораторен път, които смесват естествени съставки и синтетични химикали или директно създават синтетични алтернативи на естествените продукти. Крайният ефект са подобрени, устойчиви и безопасни продукти с грижа за околната среда. Любопитен пример за такъв продукт е формулата NAC Y2 на компанията 111SKIN, която е първата в света, разработена специално в помощ на астронавти в борбата с засиленото увисване на кожата в космоса. Сами разбирате, че говорим за иновации от ново поколение :)Грижа за скалпа

Грижата за скалпа се очертава като най-ясно нарастваща през годината. Оказва се, че започваме да отделяме все повече време и средства за балсами и шампоани със специфични екстри, насочени към скалпа. Изглежда най-после осъзнахме, че кожата на главата също е кожа и заслужава нежност и внимание, точно колкото и останалите скрити и видими местенца по нашето тяло.

Конкретно за грижа за скалпа ви препоръчваме нашата евъргрийн маска за коса с екстракт от див чесън и люти чушки. Екстрактът от червени люти чушки стимулира микроциркулацията на скалпа и улеснява проникването на активните съставки към корените на косата.

 

Коментари