Грижа за кожата през лятото – 5 съвета

2021-05-28 08:39:40
Грижа за кожата през лятото – 5 съвета
5 / 5 (1 гласа)

1. Слънцезащитен крем

Всички обичаме слънцето. То също ни обича и ни дарява с прекрасни дни. Но през лятото то ни обича прекалено силно... И ако вредата от ултравиолетовите лъчи (петна, бенки, отпускане и бръчки) не е очевидна в млада възраст, то тя се проявява по-късно в живота и ни кара да съжаляваме, че не сме взели адекватни мерки.

А какви са те? Не излизай навън без първо да нанесеш качествен слънцезащитен продукт. Това е особено важно в началото на летния сезон, когато кожата все още не е добила достатъчно тъмен загар и меланин, които след това сами блокират радиацията.


2. Шапка и очила

Защитата от слънцето преминава и през модата. А ние знаем колко си падаш по нея! Фешън очила и стилна шапка са два аксесоара, които ще придадат на визията ти ефекта „Mamma mia!“, а още по-важното е, че ще предпазят чувствителните ти зони лице, скалп и очи.


3. Парео

Кожата в зоната около деколтето и шията е по-тънка и суха, в сравнение с тази на лицето, което означава, че тя е по-уязвима към вредата от слънцето. Мазането със слънцезащитен крем е неизбежно тук, но можеш да си помогнеш като заложиш на аксесоар от типа на парео. Ефирен и приятен на допир, едновременно с това шик, но и полезен!


4. Грижа след излагане на слънце

След интензивните жеги се прибираш на закрито и е много вероятно да се чувстваш като премазана. По същият начин се чувства и кожата ти, която в продължение на часове е водила неравностойна битка със слънчевите лъчи.

Затова е много важно да я подсилиш с продукт, който ще възстанови нивото на хидратация и ще ограничи увреждащия ефект. Тук силно ти препоръчваме нашата серия хидратиращи кремове с алое вера, хиалуронова киселина, масло от макадамия и витамини.

Те ще върнат кожата ти към реалността като я охладят и успокоят.5. Хранене

Ето една цветна идея – през лятото се храни с цветовете на дъгата! Разнообразие от плодове и заленчуци ще даде на кожата и целия ти организъм енергията и свежестта, от които се нуждаят. Бихме изготвили списък с идеи за конкретни продукти, но какъв е смисълът? Просто отиди до най-близкия магазин и се снабди с палитра от вкусове и цветове. Като бонус купа с различни плодове става за супер яки снимки в Instagram ;)

 

Коментари